Nico Baggio

Nico Baggio

Nico Baggio. Kas Jis? Scenografas, vizažistas, makiažo meistras, grožio konsultantas, įvaizdžio ekspertas.

Meno magistras, piešimo ir meno istorijos profesorius, įgijęs scenografijos studijas Venecijos dailės akademijoje.

Jis daugelį metų bendradarbiavo kartu su garsiausiais kino, teatro ir televizijos režisieriais, scenografais ir kostiumų kūrėjais.

Kaip scenografas jis dirbo su Enzo Trapani, Pierluigi Pizzi, Gianni Polidori, Mischa Scandella, Margarete Wallmann, Vittorio Cottafavi ir kt.

Iš pradžių kaip kostiumų dailininkas, o paskui vizažistas, 1975–2005 m. Jis dirbo operos ir šokio industrijoje, dalindamasis savo meniniais įgūdžiais su tokioms garsiomis asmenybėmis kaip Katia Ricciarelli, Tito Gobbi, Boris Christoff, Gianni Raimondi, Gianfranco Cecchele, Luciano Pavarotti ir daugelis kitų. Įgyta didžiulė patirtis statant beveik visas Verdi, Rossini, Puccini ir kitas operas.

Taip pat jo karjerai daug naujų įgūdžių suteikė darbas su pirmosiomis Romos operos šokėjomis, tokiomis kaip Diana Ferrara, Tuccio Rigano, Anna Razzi, Maurice'o Bejarto, Cats, "Pelenė", Le Corsaire, „Gulbių ežeras“, „Romeo ir Džuljeta“, "Jėzus Kristus superžvaigždė" šokėjomis.

5 metus jis dirbo RAI darbuotoju Milane. Bendradarbiaudamas ir įgyvendindamas daugybę laidų su daugybe personažų, tokių kaip: Renato Zero, Patty Pravo, Mia Martini, Fiorello, Fausto Leali, Gene Gnocchi, Tony Renis, Amanda Lear, Ornella Vanoni, Luisa Corna, Heather Parisi, Adriana Volpe, Red Canzian (Pooh).

Be to, 5 metus ji dirbo vizažistu Venecijos kino festivalyje. Ten Jis susipažino ir turėjo galimybę dirbti su daugybę apdovanojimų pelniusiais aktoriais ir „Auksinis liūtas“ laureatais, tokiais kaip: Sharon Stone, Michelle Pfeiffer, Harrison Ford, Stefania Rocca, Ronn Moss, Clayton Norcross, Clint Eastwood, Johnny Depp ir kt.

Per daugelį metų įgytą patirtį ir labai glaudų bendradarbiavimą su makiažo studija Milane (pirmoji devintojo dešimtmečio makiažo studija Italijoje) Nico Baggio kūrė beveik visų italų „pret-a-porter“ stilistų modelius, tokiems mados namams kaip: Krizia, Coveri, Trussardi, Dolce e Gabbana, Versace, Armani, Complice, Kenzo, Ferrè, Byblos, Mila Schon.

Kai kurie iš šių geriausių modelių dalyvavusių mados šou buvo: Dalma Callado, Marpessa Hennink, Iman Abdulmajid, Monica Bellucci, Vendela Kirsebom, Claudia Schiffer, Naomi Campbell ir kt.

Be to, Nico Baggio makiažo darbai skelbiami ir tokiuose mados žurnaluose kaip: „Vogue“, „Donna“, „Amica“, „Elle“, „Glamour“, „Flair“, „Marie Claire“.

1989–1995 jis buvo Venecijos scenos menų akademijos mokyklos mokytojas.

Jis dirbo ,konsultantu ir meno vadovu, daugeliui Italijos ir užsienio kosmetikos kompanijų, tokiuose kaip KRKA (tarptautinė Rytų Europos kompanija) ir OFFICE BINCA VIDOU (Kinijos tarptautinė įmonė, turinti biurus Šanchajuje ir Pekine-Kinijoje).

Nico Baggio yra knygos “PIACERSI” apie individualizuotą makiažo kursą ir taip pat “SOGNARE A COLORI” master class kngys autorius.

Jis sukūrė kosmetikos liniją „FACE Nico Baggio professional make-up“, pasižyminčią itin profesionaliomis savybėmis ir elegantišku dizainu.

Iki šiol jis asmeniškai veda profesionalius makiažo kursus Italijoje ir užsienyje.